sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Tilliperunat ma. gl, m




Tällä nimellä tämä helppo peruna lisäke kulkee meidän perheessä. Alkuperänne nimi on Perunapaketit kirjasta Peruna Kotivinkin perunakirja Marja Järvelän. 
Mieleni teki kerran jotain vaihtelua ja kaivoin kirjan hyllystä. Taas tuttuun tapaan oikaisten ja muutellen ohjetta muunsin yhden perheeni suosikin

8 Perunaa 
1-3 sipulia
2-3 rkl voita, 
1 tl suolaa 
hienonnettua tilliä
noin. 2dl vettä 

Kuori perunat ja viipaloi leikkaa ohuiksi viipaleiksi Viipaloi myös sipulit. Laita viipaleet voideltuun uunivuokaan ja ripottele suola tillisilppu kääntele lusikalla sekaisin. lisää vesi ja voi nokareina. Paista 175*C noin puolisen tuntia  kunnes perunat on kypsiä.

Maistuu niin paistetun kalan ja kuin grillatun lihankin lisukkeena.

Alkuperäisessä ohjeessa suolana yrttisuola ja liemenä lihaliemi. Alumiinifolioon sisään laitetaan viipaloidut perunat ja sipulit kerroksina. Kostutetaan perunat liha liemellä ,lisätään kerrosten väliin yrttisuolaaja tilliä päälle voi nokareita. Nyytit suljetaan tiivisti ja paistetaan 17*C uunissa puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti