Tässä
kaksi rösti ohjetta. Kesällä krilliruokien lisäkkeeksi mainio vaihtoehto.
Vuosien varrella on tullut vastaan kaiken laisia rösti ohjeita. Tämä on yksi
ehkä monen ohjeen sekoitus tai vaan hyvin opittu ohje.
Perunarösti (Ma)
3 isoa perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
2 rkl täysjyvä vehnäjauhoja
mustapippuria tai pippurisekoitusta
0,5-1 tl suolaa
Kuori ja raasta perunat ohuella raastin terällä. Silppua sipuli hienoksi, Lisää mausteet kannanmuna ja jauhot.
Paista paistinpannulla tai lettupannulla ohuita pihvejä. Jos tuntuu ettei peruna kypsy pannulla laita röstit uuniin 10-15 minuutiksi 150-175*C folion alle. Gluteenittomia saat kun korvaat jauhot esim. täysjyväriisijauhoilla.
Punajuuriröstit Ma
4 pientä punajuurta
n. 4cm pala palsternakkaa
(1,5 cm inkivääriä)
ripaus mustapippuria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
2 rkl täysjyvä vehnä jauhoja (tai täysjyväriisijauhoa.)
Kuori raasta juurekset ja pienellä raastinterällä. Lisää mausteet, kananmuna ja jauhot. Paista ohukais- tai paistin pannulla pieniä pihvejä. Jos röstit ei kypsy niin kypsennä niitä 10-15 minuuttiin 150-175*C uunissa. Gluteenittomia saat kun korvaat jauhot esim. täysjyväriisijauhoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti