sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Makaroonipata ma

Lasten ollessa pieniä italian pata oli yksi heidän herkkuruuvistaan. Kaupasta sai pussin josta sitä nopsaan valmisti, ruskistamalla jauhelihan vain itse.  Olen aina inhonnut pussipöperöitä, niin kehittelin oman.  Spagetitkin korvaan nykyään perus makaronilla


400 g jauhelihaa
3,5 dl makarooneja
1-3 rkl tomaattisosetta tai tomaattimurskaa 1 prk
1 sipuli 
2-3 porkkanaa
1 dl pakaste herneitä
1 dl pakaste maisia
suolaa
mustapippuria
1 tuorechili tai 0,5 tl chilimaustetta
noin 7dl- 10 dl vettä
0,5 dl soijakastiketta


Hienonna sipuli.  Kuori ja pilko porkkanat sekä chili jos käytät tuoretta. Mittaa/ varaa muut aineet valmiiksi. Ruskista jauheliha ja pilkotut sipulit. Lisää porkkanat ja makaronit, chili ja mausteet jauhelihan sekaan. Lisää vesi ja soijakastike. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kunnes porkkanat ja makaronit on kypsiä lisää herneet ja maissit, Anna kiehua ilman kantta kunnes maissit ja herneet ovat lämmenneet.  Jos padassa on likaa nestettä, jatka keittämistä vähän aikaa.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa ja juustoraasteen.


Voit lisätä tai korvata kasviksia mielesi mukaan. Jos oikein helpolla haluat päästä niin osta valmis herne, maissi paprika pussi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti