Tämä ohje syntyi kun Kesällä tein gluteenitonta lihapiirakkaa. Tyttäreni toivoi "voikun olisi jokin munaton maidoton versio". Olihan se ja vielä täällä omassa blogissani. Se on ihan syötävää mutta parantamista kaipasi kuoritaikinan osalta.
Täyte:
400g broilerin jauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 dl täysjyväirtoriisiä
0,5 kasvisliemi kuuutio
( 0,5 sipulia ) jos sopii ruokavalion
1 porkkana viipaloituna
4,5 dl vettä
viherpippuria
suolaa
Ruskista jauheliha (sipuli) lisää porkkanaviipaleet, mausteet. Lisää riisi ja kasvisliemi ja vesi. Anna kypsyä hiljakseen. Tarkista maku. Anna jäähtyä hetken.
Täytteissä voit myös käyttää naudanjauhelihaa, kinkkua, kalaa, erilaisia kasviksia.
Kuoritaikina:
2,5 dl vettä
1 rkl tapioka
0,5 dl oliiviöljyä
4 dl Helenan vaalea jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
0,5 tl suolaa
Keitä vedestä ja tapiokasta kiisseli. Jäähdytä
Lisää puolet oliiviöljystä kiisseliin
Lisää kuvat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Lisää loppu oliiviöljy.
Anna taikinan seistä noin 10 minuuttia.
Kauli taikinasta leivinpaperin päällä pellin kokoinen levy.
Levitä täytettä toiselle puolikkaalle ja nosta toinen puoli kanneksi. painele haarukalla reunat yhteen.
Pistele haarukalla kanteen ilma reikiä.
Paista 225*C 25 minuuttia.
Voit korvata 0,5-1 dl jauhoseoksesta hiutaleilla. voit joutua lisämään myös vettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti