sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Gluteeniton hiivaton pulla / korvapuusti / omppopiirakka

Tämän ohjeen tyttäreni otti jostain. Kesällä pojanpoika halusi leipoa pulaa ja tietenkin leivotiin hänelle ja Papalle tavallista pulaa. Muistin tämän ohjeen ja kaivoin sen kokeilut vihkostani ja tein itselleni myös pullaa. Jonka makeutin hunajalla ja täyteesen kookossokeria ja kanelia.  Pakastin puolet raakana. Näin sain herkutella useamman kerran tuorella pulalla.
Tänään sitten teki mieleni pullapohjaista omenapiirakkaa. Kokeilin puolikkaalla ohleella. Sokerin korvasin stevilla ja omenasoseesen laitoin vähän hunajaa. Vuoka on 28 cm piirasvuoka

Taikinaan tarvitset
4 dl vettä
1 tl kaardemummaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria (0,5 dl hunajaa, tai 0,25tl -0,5 tl steviajauhetta)
 n. 4 dl riisijauhoa
2,5rkl
 kookosjauhoa ( korvasin durralla)
1,5 dl maizeenaa
1 rkl psylliumia
3 tl leivinjauhetta
(1 mm vanilijauutetta, oma lisäys)
50g cheetä ( tai voita)

Sekoita vesi sokeri ja kaademumma sekä sula voi.
Lisää yhteen kulhon mitatut kuivaaineet. sekoita tasaiseksi älä vaivaa tai tulee sitkeätä. Anna seosken seisoa 10 minuuttia.
Kauli levy.  Voitele levy sulalla rasvalla, laita levylle kanelia ja soreria.
Kääri rulalle.  Leikkaa palaisiksi ja paista 250*C noin 20 minuutia.


Puolikas ohje jolla tein omppupiirakan.    

2 dl vettä
0,5 tl kaademummaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl steviajauhetta
2 dl riisijauhoja
1,5 rkl durraa
0,75  dl maizenaa
0,5 rkl psylliumia
50 g cheetä  (tai voita)

n.10 - 12 omppua  Puolista sosetta ja puolet viipaleiksi
1-2 tl Ceylonin kanelia


Tee omena sose.( makeuta hunajalla, stevialla tai kookossiirapilla jos hapanta omenaa).  Anna jäähtyä
Tee taikina kuten ylhäällä.
Viipaloi omenat
Kauli pyöreän vuuoan  kokoinen levy leivinpaperin päällä. Nosta paperi taikinoineen  vuokaan.
Levitä jäähtynyt omenasose pohjanpäälle, lado omenat sen päälle ja ripottele kanelia.
Paista 250*C 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti