Tämän ohjeen olen ottanut Maukasta kotiruokaa kirjasta ja muunsin sen gluteenittomaksi. Ohje myös täällä uunipelille.
Piirasvuoka 24 cm tai jos tykkäät ohkaisemmasta pohjasta niin 28 cm piirasvuoka.
150 g voita
1 dl durraa
1 dl täysjyväriisijauhoja
0,5 dl tapioka tärkkelystä
1 tl ksantaania
1 dl juustoraastetta
0,5 dl kermaa
Mittaa kulhoon voi jauhot, nypi seos ryynimäiseksi lisää juustoraaste ja kerma. vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi kylmään, helpottaa leipomista.
Tee sillä aikaa täyte:
0,5 Punasipulia
150-200g kinkkusuikale
2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
1 muna
mustapippuria
ripaus suolaa
Pilko punasipuli pieniksi. Laita kulhoon kinkkusuikale, punasipuli ja kermaviili ja muna sekoita, mausta. Kaada täyte piirakkoapohjan päälle. Paista 225* noin 25-30 minuuttia.
Täytteeksi voi myös käyttää esim: lohta, broileria, erilaisia kasviksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti