sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Hyväpiirakkapohja gluteenitomana, maidottomana ja hiivattomana

Tämän ohjeen muusin työkaverilta saadusta ohjeesta gluteenittomaksi, maidottomaksi ja hiivattomaksi. Ohjeesta tulee pelillinen.

1,5 dl vettä tai jotain kasvismaitoa
200g gheetä
2 dl tapiokaa
2 dl täysjyväriisijauhoja
2 dl Durraa
1 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Sulata ghee ja lisää siihen neste. Mittaa kuivat aineet  ja yhdistä ne nesteeseen. Vaivaa taikina tasaiseksi. Painele uunipelille.


500g kinkkukuutiota
0,5- 1  punasipulia
mustapippuria
4dl mantelikermaa tai muuta kasviskermaa          2 kananmunaa.
suolaa

Sekoita täyteen aineet ja kaada ne piirakkakuoren päälle.
Paista 225* 25-30 minuuttia kunnes pohja on kauniin ruskea.

Pohjasta voi tehdä makeanpiirakan,  jättämällä suolan pois ja lisäämällä pohjaan sokeria tai muuta makeutus ainetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti