perjantai 8. kesäkuuta 2018

Helmin hörhelö raparperipiirakkana gl , ma,

Sain vihdoin muunnettua viime sunnuntaina yhden lemppari ohjeeni gluteenittomaksi ja sokerinkin vaihdoin kookossokeriksi. Kookos sokeri kannattaa hienontaa tehosekoittimessa näin vatkautuu paremmin.  Tein sen 24 cm piirasvuokaan. Alkuperäinen ohje on peilillinen.

Raparperin paloja noin  0,75l
hunajaa 1-2 rkl
Aloita pilkkomalla raparperit, lisää hunaja niiden päälle sekoita anna maustua, pohjan teon ajan .  Laita uuni lämpiämään 200*C.

Pohja:
2 kananmunaa
1,5-2 dl kookossokeria
50-75 g chetä tai maidotonta margariinia
1,5 dl gluteenitonta jauho seosta ( 1 dl riisijauhoja + 0,5 dl durraa)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ksantania ( ei tarvitse jos jauhoseoksessa on jo)
0,75 dl kivennäisvettä tai jotain mehua

Sulata rasva.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Mittaa kuivat aineet kulhoon
Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
Lisää rasva ja neste. Hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ( leivin paperoituun ) piirasvuokaan.  Lisää raparperinpalat, jos paljon nestettä pohjalla siivilöi.
Voit halutessasi ripotella sokeria pinnalle.
Paista 25-30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti