maanantai 23. maaliskuuta 2015

Taatelikakku / taateli-raparperimuffinit la

Ohje on kulkenut mukanani ammattikoulu ajoista lähtien. Muutamaan vuoteen ei ole tullut tehtyäkään kun olen tyttäreni kanssa perheessä ainut joka tykkää taatelista . Nyt olen kaivanut sen esiin kuin yritän olla syömättä valkoista sokeria, ja herkutella tekee mieli. Taateli-raparperimuffinit kokeilin perusohjetta vähän muuttamalla. 


Kakku La 

Taatelia paketti 250g

sokeria 2dl 
3 dl vettä
2 munaa
1tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3.5 dl vehnäjauhoja
200 g  laktoositonta voita
1t l vaniljasokeria tai kardemummaa. 

Keitä taatelit sokeri ja vesi soseeksi. Lisää lämpimään soseeseen rasva . Anna jäähtyä ja lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten, lisää sitten jauhota joihin on sekoitettu muut kuivat aineet. sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. paista 150*C noin 45*-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä, jos hammastikkuun ei jää taikinaa kakku on kypsä. Kumoa kakku anna jäähtyä.

Taateli-raparperimuffinit La,


Taatelia paketti 250g
3 dl vettä
2dl dl raparperia pieninä paloina
150g laktoositonta  voita
2 munaa
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 tl vaniljaa tai 
1tl  kardemummaa

Päälle: 

4-6 dl raparperia pieninä paloina päälle.
2 rkl hunajaa

Kuori ja pilko raparperit pieniksi (0,5cm kuutioiksi). Ota 2dl kakkutaikinaan ja loppuihin lisää hunaja ja anna maustua.
Keitä taatelit ja vesi soseeksi. Lisää lämpimään soseeseen rasva ja raparperin palaset . Anna jäähtyä ja lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten, lisää sitten jauhota joihin on sekoitettu muut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja nostele muffinivuokaan nosta reikä lusikalla raparperipalat muffinien päälle. Paista 175*C noin 30-35 minuuttia.  Kokeile muffinien kypsyyttä, jos hammastikkuun ei jää taikinaa kakku on kypsä. 

Kokeile:  korvaa kaardemumman appelsiinin kuorella ja tilkalla mehua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti