maanantai 23. maaliskuuta 2015

Helminhörhelö (Ma)

Tämän kakun ohjeen sain yhdeltä työkaveriltani. Ohje soveltuu ja muuntautuu moneksi. Vaihtamalla jauhot gluteenittomiksi ja lisäämällä ksantaania saat myös gluteenittoman kakun.

Tämä on myös hyvä marja-hedelmäpiirakan pojhja.
Tämä ohje omenapiirakkana

3 kananmunaa
3dl sokeria 
225 g sulatettua margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 bl limsaa tai mehua 

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää yhdistetty jauhoseos ja viimeisenä sulatetturasva vuorotellen nesteen kansa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200* 25-30 minuuttia.

Lisäämällä taikinaan kaakaota 1-2 rkl, saat mehevän suklaa kakun. Teet sitten kakun tavallisena tai sukulaisena niin sen kruunaa kuorrutus.

200g pölysokeria
1- 2 rlk kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
4 rkl margariinia
2 rkl vahvaa kahvia

Sekoita kuivat aineet lisää sulatettu rava ja kahvi kaada seos jäähtyneen kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti