keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Gluteeniton Persikkapiirakka

Taas kerran alkoi mieleni tehdä hyvää :)  Kokeilin Hyvän piirakkapohjan makean piirakkaan. Alkuperänen ohje on pelille ja nyt tein pienemällä määrällä. 24 cm piirakkavuokaan.




100g sulatettua voita tai gheetä 
3,5 dl gluteenitomia jauhoja (1,5 dl vaaleariisijauhoa, 1 dl durraa, 1 dl tapiokaa,)
1 tl ksantaania (ei tarvi jos käytät jauhoseosta jossa jo mukana)
1 tl leivinjauhetta ( tai kuivahiivaa 0,5-1 rkl) 
1-2 rkl hunajaa ( sokeria, siirappia, tai steviaa muutamatippa)
0,5-0,75 dl vettä, kasvismaitoa tai maitoa. 

Sulata rasva ja mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää sulaneesee rasvaan hunaja ja neste (jos käytät tavallista sokeria lisää se kuiviin aineisiin). Kaada neste kuivaineiden päälle ja sekoita hyvin. Anna taikina seisahtaa kylmässä hetken ja valmista  täyte sillä aikaa.

1 purkki persikoita ( tai vastaava määrä marjoja omenaa ym...)
2,5 dl maustamatonta jogurttia (kermviiliä tai rahkaa)
n. 2 rkl kookossokeria tai muuta makeuttajaa.
2 kananmunaa
Viipaloi persikat. Sekoita täyteen aineet ja sekoita
Painele vuokaan taikina tasaisesti. Levitä viipalodut persikat. kaada täyte päälle ja paista 225'C. 25-30 minuuttia  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti