maanantai 19. helmikuuta 2018

Pikkuinen gluteeniton voileipäkakku


Aloitin voileipäkakun valmistuksen Saaristolaisleivän  ohjeella  jonka tyttäreni löytänyt netin uumenista. Vaihdoin jauhot vain hänen nykyiseen ruokavalioon sopivaksi. Ohje on pieneen vuokaan (0,5 l) .

Tummavuokaleipä

1rkl tapioka tärkkelystä
1,5 tl rouhittua pellava
1 dl teff jauhoja tai tumma teff
1dl täysjyväriisijauhoja
1 mm psylliumi
1 mm ksantaania
2 mm soodaa
1 mm hienoa merisuolaa
1,5 dl laktoositonta jogurttia
0,5-1  dl vettä (tai kivennäisvettä )
1 rkl sulatettua voita.
( mm= maustemitallinen)


Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sulata voi. Lisää jauhoihin jogurtti, vesi ja rasva vaivaa sekaisin. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Laita uuni lämpenemään 175* anna taikinan kohota sen aikaa. Paista 35 minuuttia, pudota lämpöä 150 * ja paista 15 minuuttia.

Vaalea vuokaleipä 

1rlk tapioka tärkkelystä
1 dl durrajauhoja
1,25 dl riisijauhoja
1 mm ksantaania
1mm psylliumia
2 mm soodaa
1 mm hienoa merisuolaa
1,5 dl laktoositonta jogurttia
0,5 - 1dl vettä ( tai kivennäisvettä)
1 rkl sulatettua voita
( mm= maustemitallinen)



Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sulata voi. Lisää jauhoihin jogurtti, vesi ja rasva vaivaa sekaisin. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Laita uuni lämpenemään 175* anna taikinan kohota sen aikaa. Paista 35 minuuttia, pudota lämpöä 150 * ja paista 15 minuuttia. 

Jäähdytä leivät ja leikkaa reunat pois ja leikkaa pituussuunnassa kahtia. 

Vinkki: Leipä onnistuu myös maidottomana kun käytät kivennäisvettä, vaihda sooda leivinjauheeseen.
Kun käytät tummia teff-jauhoja tulee leivästä väriltään ruisleipämäisempi.


Tee täytteet. 

1 dl laktoositon kermaviiliä 
2 rkl Eila maustamatonta tuorejuustoa
n.75- 100g kylmäsavulohta 
1-2 kpl rouhittua viherpippuria 
tilliä 


1.dl juustoraastetta 
2 rkl Eila tuorejuustoa
2-3 rkl Eila ranskankermaa

En mittaillut täytteiden aineita, joten määrät on vain noin mittoja. 

Kokoa tuorekelmun päälle. Alimmaiseksesi tumma leipä, kostuta laktoosittomalla maidolla. Levitä lohi täytettä. Laita täyteen päälle vaalea  leipäviipale, kostuta, levitä juustotäytettä. Laita toinen tummaleipä viipale juustotäyteen päälle, kostuta, levitä loppu lohi täyte ja viimeinen leipäviipale kostuta. Kääri kakku kelmuun. Anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.

Kuorrute:

n.100 g Eila tuorejuustoa
n.0,5 laktoositon ranskankermaa
n. (0,25 dl laktoositonta juustoraastetta)

Tasaa kakun reunat. Levitä kuorrute kakulle, koristele esim. tomaatilla, paprikalla, kurkkua, tillillä.








Saaristolaisleipä löytyy nyt täältä, Jos haluat isomman leivän tee saaristolaisleivän aine määrillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti