perjantai 16. kesäkuuta 2017

Gluteeniton hapanleipä

Tyttäreni on ottanut ohjeen Eila Ahon helposti maukasta kirjasta. Muunnellut sen omaan ruokavalioonsa sopivaksi  http://polkusia.blogspot.fi/ . Viimeksi hänen vieraillessa herätin pakkasen pohjalle unohtuneen juuren henkiin ja leivoi leipäsiä.

noin 1 dl juurta
1 l lämmintä vettä ( jos juuri jäässä kiehuvaa vettä)
4,5 dl tummariisijauhoja
3-4 dl teff jauhoja
2 rkl psylliumia
2 tl merisuolaa

Liota juuri veteen ja lisää riisijauhoja 3- 4 dl  Anna vellin heräillä huoneen lämmössä 3- 6 tuntia välillä sekoittaen, kunnes kuplii.
Lisää psyllium ja anna turvota
Lisää suola ja loput jauhot Taikina löysähkö ja hyytelömäinen. Anna kohota 3-5 tunnin tai yön yli.
Ota pala juurta talteen seuraavaa leivonta kertaa ja leivo loppu taikina leipäsiksi.
Paista 250*C 20-25.

Vinkki: Lämmitä uuni 50'C. Katkaise  virta ja laita taikina uuniin. 3-4 tuntia taikina leivottavissa. Tätä kikkaa voi käyttää apuna myös juuren herättämisessä.

Täysjyväriisijauhon voi korvata vaaleariisijauholla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti