Leivottaessa yllätyin kuinka helppo kaulittava taikina oli.
4,5 dl vaalea siirappi
300 g voita huoneenlämpöistä
4,5 dl sokeria
1 kananmuna
6 tl kanelia 4 tl inkiväärijauhetta
4 tl kardemummaa
13 dl vehnäjauhoja
1. Kiehauta siirappi ja mausteet. sekoita ja anna jäähtyä
2.Sekoita joukkoon sokeri a muna ja pehmeä voi
3.Lisää suurin osa jauhoista, jätä noin 0,5-1 dl leipomista varten. Sekoita hyvin että aineet sekoittuvat. Anna levätä viileässä yön yli.
5.leivo kauli taikinasta ohut levy, ota mieleisillä muoteilla piparkakkuja.
6. Paista pieniä 200-225'C uunissa noin 5 minuuttia ja isoja 175-200'C noin 8 minuuttia.
Muuntelin itse seuraavanlaisesti: Korvasin kardemumman pomeranssilla ja lisäsin 2 tl soodaa.
Tyttäreni muunsi tämän taikinan gluteenittomaksi. Sokerin korvasi kookossokerilla ja siirapin kookos siirapilla tarkempi ohje täällä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti