maanantai 23. maaliskuuta 2015

Mansikka-banaanikääretorttu (Ma)

Tämä ohje on opittu jo lapsena kotona, kaikkea yhtä paljon.


kananmunia lasillinen
sokeria lasillinen
vehnäjauhoja lasillinen
( 1.tl leivinjauhetta)

Laita uuni lämpenemään 200*C .Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa sokeri ja munat valkeaksi vaahdoksi. (Jos käytät leivinjauhetta lisää se jauhoihin) Lisää jauhot kevysti sekoittaen.
Paita noin 10 minuuttia.
 Täyte ;
 2,5 dl Mansikka hilloa
3-4 banaania 

Sillä aikaa kun pohja paistuu leikkaa banaanit pituussuunnassa viipaleiksi. 
Kumoa kääretorttu pohja puhtaan astiapyyhkeen päälle, Irrota leivinpaperi. Levitä mansikkahillo ja banaanit tasaisesti levylle. Kääri leveys suunnassa tiukalle rullalle. Anna jäähtyä liinan sisään käärittynä.

Jos haluat keventää niin käytä vain puolet sokerista. Hillon voit korvata marjoilla, jos käytät pakastemarjoja valuta hyvin.  



Käyttäessäsi kerma ja rahkapohjaisia täytteitä korvaa jauhoista 3 ruokalusikallista perunajauhoilla niin voit kääriä kylmänäkin rullalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti