tiistai 29. maaliskuuta 2016

Suklaa leivokset




Nämä suklaa leivokset väsäsin siskon 60v synttäreille gluteenittomille, maidottomille ja valkoista sokeria välttäville. Kääretorttu pohja sama kuin Rahkaunelma tortussa. Otettu kirjasta  Kevyttä Kotiruokaa, diabeetikoille, laihduttajille sekä veren rasvoista ja verenpaineesta huolehtiville.
3 munaa
1 dl Kokkos-sokeria
¾ dl perunajauhoja
2 rlk raakakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot yhteen kulhoon. Lisää yhdistetyt jauhot siivilän läpi muna sokeri vaahtoon varovasti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista 200*C noin 10 minuuttia. 

Täyte:
200g kuivattuja aprikooseja
noin 4-5 dl vettä
liotetaan yön yli ja keitetään soseeksi. Ei yleensä tarvitse makeutusta. makeuta voi tarvittaessa hunajalla tai  stevialla.

Leikkaa kääretorttu levy 4 osaan laita yhden osan päälle sosetta. Nosta yksi osa päälle ja laita sosetta sen päälle. Nosta kolmas kappale päälle ja levitä sillekin sosetta. Nosta viimeinen kappale päälle ja laita kevyt paino päälle. Peitä muovilla. Anna vetäytyä muutaman tunnin tai yön yli.

Suklaa kuorrutus on muunneltu raakasuklaasta.

1,5 dl kaakaovoita
0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl Lucumajauhetta
1 rkl hunajaa tai 3-4 tippaa steviaa
0,5 tl ruususuolaa
0,5 tl vaniljaa
kookoshiutaleita.

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää sulaneeseen rasvaseokseen, hunaja (tai stevia ). Lisää kuivat aneet ja sekoita hyvin. Vie kattila pakkaseen kovettumaan.

Tasaa kakun reunat, leikkaa pieniksi leivoksiksi.  Nosta palat tarpeeksi kauaksi toisistaan.

Temperoi kovettunut suklaa.(Tarkempi ohje  tempperointiin täällä) Sulata suklaa 48-50*C. Jäähdytä kylmässä vedessä 27-28*C asteiseksi. kuumenna vielä 31-32’C sekoita tasaiseksi ja kaada suklaa leivos palojen päälle. Koristele kookos hiutaleilla.


4 munan kääretorttu

4 munaa,
1,5 dl kookos-sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
( 1-2 rkl kakaaojauhoja vähennä perunajauhoja jos teet suklaisen pohjan)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti