Nämä suklaa leivokset
väsäsin siskon 60v synttäreille gluteenittomille, maidottomille ja valkoista
sokeria välttäville. Kääretorttu pohja sama kuin Rahkaunelma tortussa. Otettu kirjasta Kevyttä Kotiruokaa, diabeetikoille, laihduttajille
sekä veren rasvoista ja verenpaineesta huolehtiville.
3 munaa
1 dl Kokkos-sokeria
¾ dl perunajauhoja
2 rlk raakakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa muna
ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot yhteen kulhoon. Lisää yhdistetyt jauhot
siivilän läpi muna sokeri vaahtoon varovasti sekaisin. Kaada taikina
leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista 200*C noin 10 minuuttia.
Täyte:
200g kuivattuja
aprikooseja
noin 4-5 dl vettä
liotetaan yön yli ja
keitetään soseeksi. Ei yleensä tarvitse makeutusta. makeuta voi tarvittaessa hunajalla
tai stevialla.
Leikkaa kääretorttu levy 4
osaan laita yhden osan päälle sosetta. Nosta yksi osa päälle ja laita sosetta
sen päälle. Nosta kolmas kappale päälle ja levitä sillekin sosetta. Nosta
viimeinen kappale päälle ja laita kevyt paino päälle. Peitä muovilla. Anna vetäytyä
muutaman tunnin tai yön yli.
Suklaa kuorrutus on muunneltu
raakasuklaasta.
1,5 dl kaakaovoita
0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl Lucumajauhetta
1 rkl hunajaa tai 3-4 tippaa
steviaa
0,5 tl ruususuolaa
0,5 tl vaniljaa
kookoshiutaleita.
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy
vesihauteessa. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää sulaneeseen rasvaseokseen,
hunaja (tai stevia ). Lisää kuivat aneet ja sekoita hyvin. Vie kattila
pakkaseen kovettumaan.
Tasaa kakun reunat,
leikkaa pieniksi leivoksiksi. Nosta
palat tarpeeksi kauaksi toisistaan.
Temperoi kovettunut
suklaa.(Tarkempi ohje tempperointiin täällä) Sulata suklaa 48-50*C. Jäähdytä kylmässä vedessä 27-28*C asteiseksi.
kuumenna vielä 31-32’C sekoita tasaiseksi ja kaada suklaa leivos palojen
päälle. Koristele kookos hiutaleilla.
4 munaa,
1,5 dl kookos-sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
( 1-2 rkl kakaaojauhoja vähennä perunajauhoja jos teet suklaisen pohjan)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti