tiistai 29. maaliskuuta 2016

Rahka unelma kääretorttu

Kääretortun ohjeen otin kevyttä Kotiruokaa, diabeetikoille, laihduttajille sekä veren rasvoista ja verenpaineesta huolehtiville. Sokerin/hedelmäsokerin tai makeutus aineet korvasin kookos sokerilla ja hunajalla. Kookos sokerilla ei kylläkään saa yhtä mehevää pohjaa kuin kidesokerilla. 



3 munaa
1 dl kokkos-sokeria
¾ dl perunajauhoja
2 rlk raakakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk 250g rahkaa
1 dl kermaa
1 prk persikoita mehussa
1 rkl hunajaa,
0,5-1 tl vaniljaa


Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot yhteen kulhoon. Lisää yhdistetyt jauhot siivilän läpi muna sokeri vaahtoon varovasti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista 200*C noin 10 minuuttia.
Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Pilko persikat pienniksi paloksi. Lisää kermavaahtoon rahka ja persikat ja mausta hunajalla ja vaniljalla. Levitä täyte jäähtyneen käärmetorttulevyn päälle ja rullaa.

 Persikan tilalla voit käyttää marjoja, ja muitakin hedelmiä. Hunajan sijaan voit käyttää stevia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti