tiistai 17. marraskuuta 2015

Gluteenittomat karjalanpiirakat

img_5536.jpg


Ohjeen olen ottanut kirjasta Aurinkoitua ruokaa, Merja Niemi. Sen verran muutin ohjetta että lisäsin psylliumia leipomisen helpottamiseksi. Korvasin tattarijauhon tef-jauhoilla. Piirakoita tuli kuin perinteiset rukiiset karjalanpiirakat.




Taikina: 

2,5 dl vettä
3 dl  tattarijauhoja 
1,5 dl maissijauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl psylliumia


Sekoita veteen psyllium ja anna turvota. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja että saat napakan hyvin kaulittavan taikinan
 

Puuro:

300g täysjyväriisiä
n. litra vettä
2 dl soijakermaa
suolaa maun mukaan

Keitä puuro veteen ja lisää loppuvaiheessa soijakerma ja kiehauta kunnolla. Täysjyväriisin kypsymisaika on pitempi kuin puuro riisillä.

Vinkki; Vaaleita piirakoita saat käyttämällä täysjyväriisijauhoja ja täysjyvämaissijauhoja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti