tiistai 17. marraskuuta 2015

Gluteenittomat karjalanpiirakat

img_5536.jpg


Ohjeen olen ottanut kirjasta Aurinkoitua ruokaa, Merja Niemi. Sen verran muutin ohjetta että lisäsin psylliumia leipomisen helpottamiseksi. Korvasin tattarijauhon tef-jauhoilla. Piirakoita tuli kuin perinteiset rukiiset karjalanpiirakat.




Taikina:

2,5 dl vettä
3 dl  tattarijauhoja 
1,5 dl maissijauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl psylliumia


Sekoita veteen psyllium ja anna turvota. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja että saat napakan hyvin kaulittavan taikinan
 

Puuro:

300g täysjyväriisiä
n. litra vettä
2 dl soijakermaa
suolaa maun mukaan

Keitä puuro veteen ja lisää loppuvaiheessa soijakerma ja kiehauta kunnolla. Täysjyväriisin kypsymisaika on pitempi kuin puuro riisillä.

Vinkki; Vaaleita piirakoita saat käyttämällä täysjyväriisijauhoja ja täysjyvämaissijauhoja. 

31.12.2019

Tef taikina

3 dl  vettä
1 tl psylliumia
suolaa
teffjauhoja

Tee taikina juuri ennen kuin leivot, ettei se kuivu.
Lisää veteen psyllium ja suola. Anna turvota noin 5-10 minuuttia.
Lisää jauhot koko ajan sekoittaen kunnes se on kiinteää ja irtoaa käsistä. Vaivaa viellä jonkun aikaa että saat siihen sitkon.
Tälle taikina määrälle keitä nin 2 l riisipuuroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti