Ohjeen olen ottanut kirjasta Aurinkoitua ruokaa, Merja Niemi. Sen verran muutin ohjetta että lisäsin psylliumia leipomisen helpottamiseksi. Korvasin tattarijauhon tef-jauhoilla. Piirakoita tuli kuin perinteiset rukiiset karjalanpiirakat.
Taikina:
2,5 dl vettä
3 dl tattarijauhoja
1,5 dl maissijauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl psylliumia
Sekoita veteen psyllium ja anna turvota. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja että saat napakan hyvin kaulittavan taikinan
Puuro:
300g täysjyväriisiä
n. litra vettä
2 dl soijakermaa
suolaa maun mukaan
Keitä puuro veteen ja lisää loppuvaiheessa soijakerma ja kiehauta kunnolla. Täysjyväriisin kypsymisaika on pitempi kuin puuro riisillä.
Vinkki; Vaaleita piirakoita saat käyttämällä täysjyväriisijauhoja ja täysjyvämaissijauhoja.
31.12.2019
Tef taikina
3 dl vettä
1 tl psylliumia
suolaa
teffjauhoja
Tee taikina juuri ennen kuin leivot, ettei se kuivu.
Lisää veteen psyllium ja suola. Anna turvota noin 5-10 minuuttia.
Lisää jauhot koko ajan sekoittaen kunnes se on kiinteää ja irtoaa käsistä. Vaivaa viellä jonkun aikaa että saat siihen sitkon.
Tälle taikina määrälle keitä nin 2 l riisipuuroa.
31.12.2019
Tef taikina
3 dl vettä
1 tl psylliumia
suolaa
teffjauhoja
Tee taikina juuri ennen kuin leivot, ettei se kuivu.
Lisää veteen psyllium ja suola. Anna turvota noin 5-10 minuuttia.
Lisää jauhot koko ajan sekoittaen kunnes se on kiinteää ja irtoaa käsistä. Vaivaa viellä jonkun aikaa että saat siihen sitkon.
Tälle taikina määrälle keitä nin 2 l riisipuuroa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti