tiistai 17. marraskuuta 2015

Gluteeniton, munaton kakkupohja


Tästä ohjeesta on helppo muokata jauhoilla ja nesteellä omaan ruokavaliioon sopiva täytekakkupohja.

3 dl ikkarisokeria tai sokeria
0,5 dl tapiokatärkkelystä
3,5 dl riisijauhoja
1,5 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 dl kookkosmaitojuomaa
0,25 dl ruokaoljyä

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää neste ja rasva sekoita hyvin (jos taikina vaikuttaa liian kovalta lisää nestettä). Kaada taikina voidektuun jauhotettuun vuokaan (halkaisijaltaan 17 cm ). paista 200*C noin 25-30 minuutia. Tarkista tikulla kakun kypsyys, jos taikinaa ei tartu tikkuun niin se on kypsä.

Anna kakun jäähtyä, Halkaise se kahteen osaan töytä ruokavalioosi sopivilla marjoilla, hedelmilä ym... Anna vetäytyä muutama tunti mielummin yön yli.

Seuraavana päivän koristele hedelmillä marjoilla ym....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti