sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Hyväpiirakkapohja gluteenitomana, maidottomana ja hiivattomana

Tämän ohjeen muusin työkaverilta saadusta ohjeesta gluteenittomaksi, maidottomaksi ja hiivattomaksi. Ohjeesta tulee pelillinen tai paksumpi pohjaisena 28 cm piirakkavuokaan.

1,5 dl vettä tai jotain kasvismaitoa
200g gheetä
1,5 dl tapiokaa
3,5 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl Durraa
2 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Sulata ghee ja lisää siihen neste. Mittaa kuivat aineet  ja yhdistä ne nesteeseen. Vaivaa taikina tasaiseksi. Painele uunipelille tai piirasvuokaan.
Tee täyte

200g kinkkukuutiota
0,5 punasipulia
pikasen pippuria
2 dl mantelikermaa tai muuta kasviskermaa          2 kananmunaa.
suolaa

Sekoita täyteen aineet ja kaada ne piirakkakuoren päälle.
Paista 225* 25-30 minuuttia kunnes pohja on kauniin ruskea.

Pohjasta voi tehdä makeanpiirakan,  jättämällä suolan pois ja lisäämällä pohjaan sokeria tai muuta makeutus ainetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti