torstai 1. maaliskuuta 2018

Gluteeniton kinnkkupiirakka

Tämän ohjeen olen ottanut Maukasta kotiruokaa kirjasta ja muunsin sen gluteenittomaksi. Ohje myös täällä  uunipelille.

Piirasvuoka 24 cm tai jos tykkäät ohkaisemmasta pohjasta niin 28 cm piirasvuoka.

150 g voita
1 dl durraa
1 dl täysjyväriisijauhoja
0,5 dl tapioka tärkkelystä            
1 tl ksantaania
1 dl juustoraastetta
0,5 dl kermaa


Mittaa kulhoon voi jauhot, nypi seos ryynimäiseksi lisää juustoraaste ja kerma. vaivaa taikina  tasaiseksi.  Laita taikina hetkeksi kylmään, helpottaa leipomista.
Tee sillä aikaa täyte:

0,5 Punasipulia
150-200g kinkkusuikale
2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
1 muna
mustapippuria
ripaus suolaa

Pilko punasipuli pieniksi. Laita kulhoon kinkkusuikale, punasipuli ja kermaviili ja muna sekoita, mausta.  Kaada  täyte piirakkoapohjan päälle. Paista 225* noin 25-30 minuuttia.

 Täytteeksi voi myös käyttää esim: lohta, broileria, erilaisia kasviksia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti