maanantai 17. joulukuuta 2018

Gluteenittomat joulupiparit

Alkuperänen ohje täällä. Tyttäreni muunsi parivuotta sitten ohjeen gluteenitomaksi  ja sokerina käytti kookossokeria ja kookosiirappia ja melassia. Tänä vuonna olen kokeillut kahdella eri jauhoseiksella. Tässä ohje viimeisemmästä kokeilusta.

1 dl kookosiirappia (Vaahterasiirappi)
1rkl melassia
2 tl kanelia
1tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
100g voita
0,5 muna
1 dl kookossokeria
0,5 tl soodaa
5 dl Glutenitontajauhoseosta  (Helenan vaalea jauhoseos)


Sekoita siirappi, melassi ja mausteet katilassa ja kiehauta.
Jäähtyneeseen siirappiseoksen lisää sokeri ,pehmeävoi ja muna  vataumella.
Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
Leivo piparkakkuja. Paista 200*C 7 minutia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti