sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Minireikäleivät gl, ma, m

Ostin vapuksi donitsi pellin ja mietin miten sen hyödyntäisi. Niin oli muutkin donitsi pellin ostajat Facebookin ruokarajoitteiset ryhmässä miettineet. Helena sitten oli kehitellyt tällaisen https://helenakemppainen.com/2017/05/01/pikkuruiset-siemenreikaleivat/  Tästä muokkasin iltapalaa periaatteella mitä kaapista löytyy.


1 dl taatelia
2 dl tattarihiutaleita
1 dl pellavansiemenrouhetta
4 dl täysjyväriisijauhoja
2 rkl tapiokaa
2 rkl teffjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl riisikermaa
3,5  dl vettä


Kuivat aineet mitataan kulhoon, ja pilkotut taatelit, lisätään kerma ja vesi, sekoitetaan taikina tasaiseksi  Anna taikinan turvota sen aikaan kun uuni lämpenee. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipelille. Paista 175'C 35-40 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti