maanantai 19. helmikuuta 2018

Gluteeniton saaristolaisleipä

Jouluna 2016 tyttäreni löysi tämän ohjeen netin kätköistä. Nyt sen kirjoitan tänne koska huomasin että alkuperäisen ohjeen linkki ei toimi (https://www.emmiliia.com/emmiliia/2015/05/16/gluteeniton-saaristolaisleipa/) .

4 rkl tapiokaa
3 rkl pellavansiemeniä
3rkl psylliumia
2,5 dl tattarijauhoja
2 dl tattarihiutale
1 tl soodaa
1 tl ksantaania
1-1,5 dl tummaa kookos-siirappia tai  siirappia
2tl merisuolaa
25g laktoositonta kirnuvoita
4 dl laktoositonta piimää

Siirappi vesi voiteluun
2  rkl siirappia
1 dl vettä


Kaikki kuivat aineet sekaisin kulhoon. Lisää piimä sekoita aineet sekaisin ja lisää sulatettu voi.
Laita vuokaan ja anna kohota hetki.
Paista 175*C,  45 minuuttia. ota leipä uunista .
pudota uunin lämpö 150*C .
Voitele Siirappi vedellä paista 30 minuuttia. Voitele uudelleen siirappivedellä jatka paistamista 30 minuuttia.

Muunsin tätä ohjetta ja tein kahdenalaista leipää voileipäkakkuun 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti